Sådan frisker du dit gulv op..

Gulve har det med at blive slidte. Det er et af huset mest anvendte “facader”, hvilket typisk også betyder at det er en af de ting der oftest skal “friskes” lidt op. Ud at være en god måde at øge værdien af dit hus på, har det også en beskyttende effekt. Der er ikke noget værre end at have et gulv der ser virkelig slidt ud, hvor al den charme og glans er helt forsvundet fra. Det eneste der er tilbage er et gulv der er fyldt op med ridser og splinter. Det er dog heldigvis forholdsvis billigt at få dit gulv tilbage til at ligne en million. Det eneste der skal til er en god omgang gulvafslibning eller gulvafhøvling, alt efter hvor slemt det står til med gulvet. Priserne på dette kan variere en hel del fra landsdel til landsdel, men hvis du for eksempel leder efter gulvafslibning København, vil priserne være ret høje i forhold til for eksempel til en mindre befolket by. Prisen pr m2 i København er på omkring 70 kr. pr. m2, hvilket må siges at være en fornuftig pris for at få sit gulv frisket helt og aldeles op.

Processen

Rent praktisk sker der det at når man sliber et gulv, så slibes der et stykke af gulvets overfalde, typisk et par millimeter. Efter dette har man en overflade som nu er klar til at blive overfladebehandlet. Der findes flere forskellige typer af overfladebehandling, men de typiske inkluderer lak og maling. Alt efter hvordan dit “nye” gulv skal se ud, skal du jo selvfølgelig vælge den overfladebehandling der passer til dig.

Hvis man er lidt typen der gerne selv vil lave tingene, så kan man selvfølgelig også godt det. Det vigtigste er selvfølgelig at man har de rette værktøjer til at foretage en ordentlig gulvafslibning. Hvis man har et lokalt byggemarked der lejer ting ud, er det selvfølgelig nok den bedste løsning, fremfor at købe tingene fra ny, da det jo typisk vil være en ret stor investering. Det er dog super vigtigt at man ved hvad man har gang i, da du hurtigt kan komme til at slibe for meget af, og således ende med at ødelægge gulvet mere end det var i forvejen. Så hvis du er på noget tidspunkt i tvivl, så sørg for at du rådgiver dig med en ekspert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 + five =