Hvorfor ender så mange i en økonomisk krise?

Det er konstant oppe i medierne. Danskerne har generelt set ikke en ret god økonomi. Sidste tal der var oppe, var at danske kontanthjælpsmodtagere havde omkring 250.000 kr. i gæld i gennemsnit.

Det er rigtig mange penge, specielt taget i betragtning af at folk der er på kontanthjælp ikke ligefrem har den nødvendige kapital og overskud til at arbejde sig ud af en gæld i den størrelsesorden. økonomisk kaos

Der kan være mange grunde til at man ender i en situation, hvor man skylder rigtig mange væk til diverse låneudbydere. Langt de fleste af de lån der optages nu om dage, er de såkaldte kviklån. Disse lån er alle sammen rigtig dyre at optage (åop’er der ligger meget høje), samt at de koster mange penge i renter. Hvis vi skal tage udgangspunkt i kontanthjælpsmodtagerne, så vil der uden tvivl kunne trækkes paralleler til de sociale vilkår de mennesker er vokset op under. Der er nemlig langt flere mennesker på kontanthjælp, som er vokset op i de lidt lavere stillede sociale lag. Hvis først ens forældre har svært ved at styre deres økonomi, og dette skinner igennem til børnene, så har de allerede nu fået et forkert indtryk af hvad en sund økonomi er.

Hvis de konstant ser deres forældre gå ud og lån penge nu, til diverse forbrugsgoder, så er der jo ikke noget at sige til at de selv har en tendens til at ende i en dårlig økonomisk situation. Det kan selvfølgelig sagtens lade sig gøre at arbejde ud af, men det kræver hårdnakkethed at smide en gæld på 250.00, hvis man samtidig har en forholdsvis lav indtægt.

Privatøkonomi på skoleskemaet

En af de ting der bør indføres i skolen er privat økonomi. Hvis man har forældre der har svært ved at styre deres økonomi, så er det vigtigt at man får den rette indflydelse andre steder fra, således at man kan få den rigtige start på livet. Hvis man først får gældssat sig selv og ellers bare er på vej ned ad en ond spiral, så kan det være rigtig svært at komme ud af igen. Ofte ender det blot med at der bliver optaget flere lån blot for at betale andre lån af. Med undervisning i skolen, kan man forhåbentlig forebygge at sådanne ting sker for en langt større andel af unge (som i forvejen tegner sig for en stor andel af optagede hurtige lån.) Dette punkt på dagsordenen er heldigvis kommet tættere på, da det har været oppe at vende i folketinget flere gange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen + five =