Elektronik guide – Hjælp til at finde den rette gamer mus

Det kan umiddelbart være svært at finde den helt rigtige mus til formålet gaming, da der findes et stort udvalg og muligheder, hvilket kun gør det svære og uoverskueligt at vælge imellem. Vi har samlet en guide over, hvad du skal tage højde for, når du overvejer at købe en ny gamer mus.

Det bør du tage højde for ved køb af gamer mus

Trådløs eller kablet:
Vælger du at købe en trådløs mus, slipper du for de mange kabler på skrivebordet, men derimod skal du have tillid til, at signalet fra musen fungerer optimalt samtidig med, at du skal være indforstået med det ekstra delay, som netop det trådløse signal tillægger.
En trådløs mus vil samtidig veje mere grundet batterierne, og batterierne skal enten udskiftes, eller musen har brug for at blive ladet op en gang i mellem. Dette skal man tage hensyn til, hvis man skal spille turneringer, da det vil være en udfordring at skulle til at skifte batterier eller lade op midt i en turnering.

Mange nye trådløse modeller har dog et normalt usb kabel, som man kan vælge at bruge under de vigtige kampe, og til hverdag i stedet bruge musen uden usb kabel.

Laser eller optisk:
Forskellen på en laser mus og en optisk mus er virkningen på de forskellige overflader. En laser mus kan stort set virke på næsten alle overflader, hvorimod en optisk mus har vanskeligheder ved at anvendes på glas og højglans overflader. Med den seneste teknologi er dette problem dog blevet reduceret, hvilket gør det svære at sammenligne disse to bevægelsesmodeller.

Mange gamere foretrækker at anvende en optisk mus, da den kan registrere bevægelser uden for en mussemåtte, hvor en laser mus stopper med at fungere optimalt uden for mussemåttens område.

En anden væsentlig forskel på de to modeller er opløsningen, der måles i DPI. Her kan en laser mus nå op på hele 6.400 DPI, hvor en god optisk mus kun rammer de 2.000 DPI. Sørg derfor for at have styr på musens teknologi, når du skal ud at købe en ny mus.

Højt DPI tal:
Det siges, at jo højere DPI tallet for musen har, jo mindre bevægelse skal du flytte musen, for at den fungerer i samme længde som på skærmen. Ønsker du en god ergonomisk gamer mus, skal du derfor gå efter et højt DPI tal.

Musens vægt:
Musens vægt spiller en betydelig faktor, da det afhænger af, hvorledes man ønsker ergonomiske bevægelser og hvilken genre, man spiller. Bruger man flere timer om dagen på at spille, kan en for tung mus være en udfordring, men samtidig kan der være nogle spil, der kræver en vis musevægt for at kunne bevæge musen mere præcist.
Derfor medsendes vægtklodser oftest også som kan tilføjes i musen for optimering af vægten.

Er du på udkig efter en ny gamer mus kan du klikke ind på https://www.evermart.dk/gamer-mus for at finde den helt rette efter dine behov og ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − 18 =