3 gode råd til AdWords-annoncering

Vores verden er i konstant udvikling og alt der kan digitaliseres, bliver digitaliseret. Dette stiller højere krav til virksomheders IT-tekniske kundskaber, hvis de ønsker at opfylde omverdens krav og agere som en legitim og effektiv organisation. Især markedsføringen af virksomheder rykker i høj grad over til det digitale, hvilket betyder at konkurrencen på annonceringsplatformene konstant intensiveres. Dette stiller højere krav til kvaliteten af annonceringen hos virksomhederne, hvilket især er gældende for AdWords-annoncering. Annoncører på denne platform sender, forståeligt nok, ikke noget ud i offentligheden uden, at en ekspert har godkendt det. Vi giver derfor tre gode råd til din AdWords-annoncering.

Foretag en søgeordsanalyse

Fordi man på Google AdWords opretter annoncer til specifikke søgeord, er det vigtigt, at man nøje udvælger de søgeord, man gerne vil annoncere på. Relevans er her nøgleordet, eftersom en annoncør betaler for hver gang en bruger klikker på en annonce. Det er derfor spild af penge, hvis man betaler for at præsentere et resultat, som de brugere, der har foretaget søgningen, ikke mener stemmer overens med, hvad de egentlig er ude efter.

Foretag derfor altid en søgeordsanalyse som forberedende arbejde for din AdWords-annoncering. Måden dette gøres på, er først og fremmest at nedskrive alle de søgeord, som du mener folk ville bruge til at finde produkter som dine. Start eventuelt med at finde ”kerneordet”, hvorefter du så kan tilføje adjektiver, brands eller andet, der giver mening. Hvis du eksempelvis sælger dækservietter, kan der være mange, der også søger efter flotte dækservietter, hvorfor der også skal oprettes annoncer til dette søgeord. Efter du har fundet frem til dine søgeord, kan du undersøge, hvor meget volumen der er på dem, så du kan danne dig et overblik over, hvor trafikken vil komme fra. Det er vigtigt at skrive bag øret, at det ikke nødvendigvis er positivt, hvis et søgeord har mange søgninger, da dette i mange tilfælde er et tegn på, at det ikke er specifikt nok og derfor vil koste mange penge at annoncere på.

Strukturer dine søgeord

Det næste skridt i oprettelsen af dine AdWords-annoncer er at finde en optimal måde at strukturere dem på. En god måde at gøre det på er at lade kampagnerne i din AdWords-konto være opdelt efter hver enkelt ”kerneord” eller produktkategori, således at du kan oprette annoncegrupper, som hver er rettet mod specifikke søgeord. Eftersom selve annoncerne oprettes ud fra det/de søgeord, som din annoncegruppe indeholder, har du på denne måde mulighed for at oprette annoncer, der er så relevante for den pågældende søgning som muligt.

Sælger du eksempelvis en kaffemølle, som du gerne vil annoncere for, kan du lave en kampagne ved navn ”Kaffe” og oprette en annoncegruppe, hvor du tilføjer ”kaffemølle” som søgeord. Tilhørende denne annoncegruppe kan du altså oprette en annonce, hvor dette søgeord indgår i overskriften. Dette skaber høj relevans og Google vil derfor belønne dette med et højt kvalitetsresultat, hvilket gør det nemmere for dig at få gode positioner i søgeresultaterne.

Optimer, optimer, optimer!

Det ultimative plus ved den digitale markedsføring er, at man har mulighed for at spore præcis, hvor meget man får igen for det, man investerer. Dette skal sættes op manuelt og det er et absolut must, at det bliver gjort. Med denne sporing har man nemlig mulighed for at optimere præstationen af sine annoncer. Kan man se, at et søgeord koster for mange penge at annoncere på i forhold til, hvad man får ud af det, kan man eksempelvis vælge nedjustere den pris, som man betaler for hver gang, folk klikker på annoncen for det søgeord.

Optimering af sin annoncering er altafgørende for, at man kan skabe en rigtig profitabel AdWords konto. Det er derfor nødvendigt, at man hyppigt tjekker op på sin konto, eftersom der kommer ny data ind hver dag, som kan bruges til at gøre det endnu bedre!

Der er mange aspekter af best practice indenfor AdWords-annoncering og det kræver, at man har det tekniske kendskab til platformen, hvis man vil markedsføre sin virksomhed på den bedst mulige måde. Med ovenstående tips i baghovedet har man dog et godt udgangspunkt for den ideelle måde at gøre det på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − 8 =